Ziua de brate si umeri pentru doamne

noiembrie 7, 2021by Geamanu Adriana
Ziua-de-brate-si-umeri-pentru-doamne.jpg

Pana acum o perioada scurta de timp acest subiect era unul tabu, deoarece nu se concepea faptul ca o femeie sa isi lucreze umerii si bratele.

Femeile obisnuiesc sa isi lucreze picioarele si muschii fesieri, la o intensitate foarte mare, la fel si muschii abdominali si foarte putin pectoralii. Acestea se limiteaza in a executa exercitii de fitness cu greutati moderate. Democratia in antrenamentele cu greutati este aici, asa ca este este timpul sa folosesti ganterele si sa lucrezi si partea superioara a corpului. O structura atletica este foarte des dorita, fara surplus de grasime pe brate, ca sa nu mai pomenim si de pozitia aplecata a umerilor.

A venit vremea sa iti antrenezi umerii si bratele. Iti pun la dispozitie un model simplu pe care il poti incerca si tu, daca te hotarasti sa ne vizitezi. Simte-te libera sa incerci programul, si alege gantere cu o greutate pe care o poti manevra cu usurinta.

Exercitii pentru umeri:

  • Ridicarile laterale pentru umeri: din pozitia stand in picioare prinde cu fiecare mana cate o gantera. Ridica ganterele in lateral pana cand bratele devin paralele cu solul. Intoarce-te la pozitia initiala, controland miscarea. Repeta.
  • Ridicarile frontale pentru umeri: din pozitia stand in picioare prinde cu fiecare mana cate o gantera, bratele pozitionate in fata corpului, intinse. Start – ridici bratele pana devin paralele cu solul perfect intinse, si te intorci in pozitia initiala printr-o miscare controlata.
  • Fluturari laterale pentru umeri: genunchii usor indoiti, trunchiul aplecat in fata, spatele drept, in fiecare mana cate o gantera, le ridici in lateral pana cand devin paralele cu solul, cotele usor indoite, apoi controleaza miscarea de intoarcere.

Exercitii pentru triceps:

  • Extensii la scripete pentru triceps: te asezi in fata scripetelui, cu bratele apropiate de corp, coatele blocate, fara sa le departezi de corp, strange cu mainile manerul V si apasa in jos plecand de la nivelul fetei, executa miscarea controlata, iar in pozitia de finish indreapta perfect bratele.

Exercitii pentru biceps:

  • Flexia bratelor cu ganterele: din pozitia stand in picioare, prinde cate o gantera cu priza supinatie (pumnul deschis in exterior), bratele drepte; din aceasta pozitie se duce antebratul usor catre biceps, bratul se indoaie controlat, cotul blocat.

Pentru o exemplificare mai buna a acestor exercitii si pentru multe alte sfaturi pentru un corp armonios, te asteptam la Urban Gym & Fitness. Pana te hotarasti sa vii, ai grija de tine!