Efort vs genetic

octombrie 9, 2021by Geamanu Adriana
Efort-vs-genetic.jpg

Unele persoane au o dotare genetica mai mare in asimilarea masei musculare si a fortei. Tot ceea ce fac ei este sa utilizeze greutati si sa devina puternici, cu o masa musculara mare; nu fac nimic deosebit, se intampla chiar de multe ori sa nu aiba nici macar un plan de antrenament bine pus la punct. Va exista mereu aceasta diferenta, spre exemplu si la piederea tesutului adipos, unele persoane avand un metabolism mai rapid. Niciodata nu se va intelege cum o anumita categorie de persoane depune un efort minim si devin puternici sau conturati, iar altii apeleaza la tot felul de metode si nu au rezultate nici dupa o perioada lunga de timp.

Limitarea genetica este o mare problema, facand ca multe persoane sa renunte la trupul ideal mult visat. Pentru a imbunatati acest aspect este nevoie de rabdare, metode diferite de antrenament si supraveghere atat in cazul dietei, cat si al antrenamentului; seriile, exercitiile si intensitatea necesitand alternare periodica. In cadrul salii Urban Gym Fitness iti oferim metode de antrenament diverse, care nu transforma antrenamentul intr-o pedeapsa, ci te ajuta sa iti urmaresti scopul cu daruire si placere.

Indiferent daca te ajuta geneticul sau nu, pentru sanatate este foarte important sa faci sport si exercitii.

Foarte des intalnita pentru cresterea in masa musculara este metoda 5exercitiix5seriix5repetari. La un astfel de antrenament trebuie sa alaturi o dieta ridicata in proteine.

Cele 5 exercitii principale recomandate incluse in acest program 5x5x5 sunt:

  1. Bench Press: impins din culcat cu bara; acest exercitiu clasic iti va lucra muschii pectorali, umerii dar si tricepsul. Poti alterna executarea acestui exercitiu pe diferite planuri: orizontal, inclinat, declinat.
  2. Ramat cu bara: va solicita muschii atnagonisti, muschii spatelui, bicepsul si deltoidul posterior. Poti folosi o priza pronatie sau supinatie.
  3. Indreptarile cu bara: creste treptat greutatea de pe bara si incerca sa pui la lucru muschii femurali.
  4. Genuflexiunile: aceasta miscare este regele exercitiilor, cea mai buna varianta pentru cei care nu au echilibru si nu pot executa corespunzator miscare indicat este sa folosesca adidasi speciali sau cu talpa mai groasa in dreptul calcaielor.
  5. Pus la piept cu aruncat: miscare preluata din haltere, insa acest exercitiu se va focusa si pe cresterea intensitatii cardiace, incluzand in miscare toti muschii corpului.

Exista o gama diversificata de exercitii, tehnici de intensitate, metode de antrenament. Pe langa toate acestea indicate sunt perseverenta si rabdarea. Munca este cea care face intodeauna diferenta si te va ajuta in orice domeniu sau scop.

Pentru toate nelamuririle, toate intrebarile fara raspuns sau antrenamentele fara rezultat, te asteptam la Urban Fitness & Gym, cea mai moderna sala de fitness din sector 5, intr-un mediu curat si sigur, pentru a gasi impreuna solutia potrivita pentru tine.