Alege corect antrenorul personal

septembrie 8, 2021by Geamanu Adriana
Alege-corect-antrenorul-personal.jpg

Cum iti alegi corect antrenorul personal?

Este perfect ca ai decis sa te apuci de miscare, insa esti in dubii in ceea ce priveste alegerea antrenorului potrivit pentru tine. In momentul de fata cu siguranta ai de unde alege, insa cum ai siguranta ca ai facut alegerea potrivita?
Antrenorul reprezinta „gym buddy-ul” de care ai nevoie, mai ales in momentele de slabiciune, momentele in care te simti obosit sau ai pofta de ceva dulce. Te ajuta motivandu-te, tragand la propriu de tine, indiferent de probleme sau de zi. Ai ales sa intri in sala de fitness, acum categoric timp de 60 de minute totul este lasat in vestiar. Te focusezi pe tine si antrenament!

Rolul principal al antrenorului este acela de a forma un plan complex si personalizat de antrenament; te ajuta sa iti lucrezi partile slabe, pe care vrei sa le imbunatatesti, sa iti intaresti masa musculara, verifica tehnica si executia corecta, adapteaza greutatile de lucru dar si exercitiile, pentru a te ajuta sa evitari accidentarile, fiind un adevarat ghid in lumea fitness-ului.

Indiferent ca esti incepator sau sportiv de performanta, rolul antrenorului este unul foarte important. Un antrenor se formeaza, din experienta, in mai multe domenii precum:

  • Nutritionist – trebuie sa te ajute in adaptarea si personalizarea regimului alimentar in functie de obiectivele stabilite anterior impreuna.
  • Doctor – sa observe anumite probleme ale sistemului locomotor sau prezenta anumitor afectiuni.
  • Prieten – sa te sustina, fiind sincer si la obiect.
  • Psiholog – trebuie sa te motiveze si sa iti redea increderea in tine si gandirea pozitiva.

Se recomanda participarea la cateva sesiuni de antrenament alaturi de un antrenor, deoarece acesta te va invata principiile de baza, iti va da sfaturi util si te va ajuta cu exercitii gandite in functie de nevoile tale. Dupa finalizarea unor sedinte cu antrenorul personal vei considera ca nu mai este nevoie sa continui, deoarece ai siguranta ca te vei descurca. Insa ideal ar fi, atata timp cat iti poti permite, sa achizitionezi minim 1 sedinta pe saptamana, cu antrenor personal, pentru a iti corecta greselile, supraveghea evolutia si schimba exercitiile, in functie de modul cum reactioneaza corpul. Un antrenor ales corect iti va modifica planul de antrenament la o anumita perioada, te va pastra motivat si te va ajuta sa iti atingi obiectivele, asigurandu-se ca antrenamentul este benefic.

Avand in vedere ca piata in acest domeniu este una vasta, cei care doresc sa faca sport sunt majoritatea incepatori, asa ca nu stiu cum si de unde sa aleaga, ce este potrivit pentru ei.

Un antrenor nepotrivit este tipul de persoana care a urmat un curs, si informatiile ce a reusit sa le acumuleze pe perioada pregatirii, le aplica pe viitorii potentiali clienti. Sunt cel mai simplu de remarcat emanand un neprofesionalism dominant.

Un antrenor este intr-o continua evolutie, formare si acumulare de informatii. Este un pasionat al sportului, eventual un atlet sau fost sportiv de performanta, cu experienta; aceste aspecte transformandu-l intr-un veritabil profesionist. A face sport si a antrena necesita multa stiinta si informatie asupra corpului uman si a cum aceasta functioneaza si reactioneaza. Un antrenor trebuie tot timpul sa obeserve reactiile si starea clientului, sa puna intrebari inainte, in timpul si dupa antrenament, referitoare la starea sa de spirit, pentru a putea imbunatati serviciul oferit. Intotdeauna trebuie sa existe comunicare intre cele doua parti si mult respect. Un antrenor bun va avea intodeauna raspunsuri concrete, corecte si la obiect.

Sesiunile de antrenament trebuie sa fie structurate pe baza conformatiei si sanatatii tale fizice, iar exercitiile si numarul de repetari sau greutatile folosite se adapteaza in functie de client. Daca vei vedea acelasi exercitiu la mai multe persoane, ceva nu este in regula.

Ai grija de corpul tau, alege cu atentie cine sa te indrume in aventura ta cu transformarea corporala.

Te asteptam la Urban Gym & Fitness, cea mai moderna sala de fitness din sector 5, pentru a beneficia si tu de experienta profesionistilor nostri.