Feminin vs. Masculin

august 29, 2021by Geamanu Adriana
feminin-vs-masculin.jpg

Mersul la sala nu te face mai putin feminina sau de 3 x barbat!

Frecventatul salii de fitness este recomandat tuturor personelor, indiferent de varsta sau sex.

Exercitiile cu greutati ( moderate) nu te fac mai putin feminina. Categoric exercitiile si tipul de antrenament difera, insa principul este acelasi. Acestea tonifica masa musculara, intaresc tendoanele, te ajuta sa slabesti intr-un timp record, dar sa iti si mentii silueta. Totul este valabil si garantat atata timp cat ai si o alimentatie echilibrata, bine pusa la punct!

Feminitatea sau masculinitatea este o latura a fiecarei persoane, mai mult sau mai putin dezvoltata, fiind adusa la exterior, purtata in functie de placere, scop sau mod de exprimare. Depinde de tine cum alegi sa iti ” porti ” muschii sau corpul.

Mentionez un singur aspect important si de baza: hormonii. Acestia ne diferentiaza corpurile si ne ajuta, sau nu, sa asimilam masa musculara, tesut adipos, forta, tonifiere etc. NICIODATA o femeie nu va dezvolta masa musculara mare, iar hormonii tipici feminini ii vor da trupului sau un aspect armonios, frumos curbat si interesant. Exista persoane de sex feminin care au placerea de a se purta masculin sau viceversa. Niciodata lucrul cu greutati, mersul la sala sau alte activitati, tipic masculine, nu or sa transforme o femeie intr-un barbat. Acestea sunt simple activitati, pe care preconceptiile umane le catalogheaza ca fiind masculine/ feminine. Masculinitatea si feminitatea sunt o stare exprimata la nivel fizic.  Spre exemplu: a conduce o masina nu te face mai putin feminina, la fel este valabil si in cazul mersului la sala de fitness.

Greutatile moderate, exercitiile la aparate, combinate cu o dieta echilibrata si exercitiile de tip aerobic te vor ajuta sa iti sculptezi silueta, sa iti pui in valoare trupul si sa obtii o postura dreapta, demna de invidiat. Daca alegi sa executi exercitii cu ajutorul aparatelor, ganterelor sau a halterei, te asigur ca este o metoda garantata de a iti modela trupul, de a creste anumite parti ale corpului,cum ar fi in cazul doamnelor – muschii fesieri, iar in cazul domnilor – muschii pectorali.

A nu se confunda sportul de performanta cu o simpla frecventare a salii de fitness, in scopul mentinerii unui stil de viata sanatos. Sportivii de performanta urmeaza programe destul de drastice, diete si suplimente din abundenta, calculate. Imaginile din reviste a marilor campioni ne pot duce usor in eroare, asociand astfel mersul in sala de fitness cu muschii mari, masculini, vascularizare sau accidentari destul de grave.

Dificil este si in cazul unui barbat sa acumuleze masa musculara, forta si tonifiere, cu atat mai mult acest proces este complicat in cazul femeilor. Doamnele care aleg sa practice culturism de performanta, subliniez de performanta, isi transforma drastic viata, fiind responsabile de alegerile facute, de acest stil de viata care le reprezinta.

Avem libertatea de a alege, asa ca ce va sfatuiesc este urmatorul lucru: traiti sanatos inainte de toate!

Minim de 3 ori pe saptamana faceti miscare in jur de 60 de minute, hidratati-va si tine-ti cont de alimentele necesare consumului caloric zilnic. Scapati de prejudecati, folositi greutati pe care le puteti manevra, impartiti timpul petrecut in sala de fitness atat pentru exerctiile tip cardio, dar si la aparate.

Majoritatea barbatilor isi doresc masa musculara si forta, astfel regula de baza a acestui scop este urmatoarea: 5 serii x 12,10,8,6,4 repetari ( greutatea folosita creste, repetarile scad) aceasta metoada se foloseste la orice grupa, exercitiu. Scopul tau este sa iti tonifiezi masa musculara si in acelasi timp sa reduci stratul adipos: 5 serii x 15, 20 repetari ( utilizeaza o greutate ce iti permite sa executi corect si in viteza repetarile mentionate mai sus).

Asadar nu te speria, indiferent alaturi de cine te antrenezi, urmeaza-ti scopul si planul de antrenament.

Te asteptam la Urban Fitness & Gym, cea mai noua sala de fitness din sectorul 5 al capitalei, pentru a te indruma in utilizarea aparatelor si nu numai, intr-un mediu curat si placut.

Echipa noastra este langa tine!