Alimentatia corecta inainte de antrenament

ianuarie 21, 2021by Geamanu Adriana
Alimentatia-corecta-inainte-de-antrenament.jpg

Organismul poate beneficia cel mai bine de pe urma antrenamentelor alaturi de un regim sanatos! Sanatos! Nu drastic! Sa slabesti nu inseamna sa te infometezi. Atunci cand organismul este privat de hrana, incepe sa se apere, pastrandu-si depozitele de grasime preventiv, in loc sa inceapa sa consume din ele.

Indiferent ca alegem sa ne antrenam la inceputul zilei, la pranz sau seara, avem nevoie de energie pentru sustinerea efortului. Masa luata inaintea antrenamentului trebuie sa contina nutrienti, si sa fie adaptata in functie de tipul de exercitii ce urmeaza a fi efectuate, precum si obiectivului avut.

In timpul exercitilor se consuma grasimi din tesutul adipos si carbohidrati din rezervele de glicolagen. O masa foarte bogata in carbohidrati inainte de antrenament va incetini procesul de ardere, deoarece corpul este tentat sa inceapa sa consume din carbohidratii deja ingerati. Mare atentie la cantitatea si calitatea meselor. Pentru o buna desfasurare a antrenamentului recomandat este sa consumati hrana cu 2 ore inainte de antrenament. Daca intri in sala cu stomacul plin te vei simti obosit, iar antrenamentul nu va da randament.

Un alt aspect important este hidratarea; asigura-te ca te hidratezi corespunzator. In urma efortului fizic apare deshidratarea, drept urmare rebuie sa ne hidratam nu doar inaintea, ci si in timpul antrenamentului. Este necesar de urmat acesti pasi pentru ca antrenamentul sa decurga in siguranta si sa fie productiv.

In primele 30 de minunte dupa efortul fizic se recomanda consumul unei gustari, de exemplu o banana.

Mesele trebuie sa fie variate si echilibrate. Nu uitati sa consumati zilnic fructe si legume, deoarece ele  contin cei mai importanti nutrienti.

Avem voie grasimi?

Inainte de antrenament poti consuma alimente ce contin grasimi monosaturare si polnesaturare: uleiuri vegetale ( de masline), avocado, nuci, seminte. De evitat : prajiturile, produse de patiserie, ciocolata, smantana, unt, carne procesata ( mezeluri, burger), cartofi prajiti.

Un beneficiu important al grasimilor sanatoase este senzatia de satietate, ceea ce previne supraalimentarea.

Proteinele

Un numar mare de proteine consumat nu inseamna neaparat masa musculara mare, insa proteinele sunt recomandate inainte de antrenament, acestea ajutand in primul rand in procesul de recuperare.

Suplimentele inainte de antrenament

In functie de teluri, suplimentele au o multitudine de beneficii. Indiferent ca este vorba de scaderea tesutului adipos, cresterea masei musculara sau un imbold de energie, acestea sunt recomandate utilizarii inaintea antrenamentului. Important este sa le administrezi exact cum au instructiunile pe ambalajul produsului.

Ai vreo nelamurire? Te asteptam la Urban Fitness & Gym, cea mai moderna sala de fitness din sector 5, pentru a obtine corpul pe care ti-l doresti si energia de care ai nevoie.