L- Carnitina

decembrie 8, 2020by Geamanu Adriana
L-Carnitina.jpg

„Ce pot sa consum inainte de antrenament pentru a ma ajuta sa slabesc?”

 L- carnitina este un supliment alimentar, un aminoacid care se afla in componenta muschilor si joaca un rol crucial in productia de energie, consumand tesutul adipos. Aceasta foloseste grasimea pe post de „combustibil” oferindu-i corpului energia necesara pentru a duce la bun sfarsit un antrenament, in urma caruia au avut loc „arderi” importante.

L-carnitina o putem obtine din consumul de carne sau peste, ori prin suplimentarea cu o cantitate considerabila de Vitamina C. Cel mai simplu putem sa folosim suplimentele pe baza de L- carnitina, acestea continand deja cantitatea necesara zilnica.

Teoria sustine ca L- carnitina ajuta la scaderea in greutate, daca aceasta este consumata frecvent pe o anumita perioada de timp, alaturi de antrenamente intense de fitness sau aerobic, accelerand metabolismul si transformand stratul adipos in energie. Pe langa miracolul dorit de multe doamne si nu numai, L- carnitine joaca un rol important si in buna functionare a altor organe precum creierul uman, prevenind anumite boli, precum Alzheimer. Potentialul L- carnitinei este mare, ajutand de altfel si la sanatatea inimii, prin echilibrarea tensiunii arteriale.

L-Carnitina

Performanta sportiva este si ea influentata intr-un mod pozitiv, in urma consumarii L-Carnitinei:

 • Ajuta la recuperare
 • Oxigenarea mai buna a muschilor, rezultatul fiind un antrenament la un potential mult mai mare ca de obicei
 • Reduce durerea si febra musculara rezultata in urma antrenamentelor intense
 • Productia de celule rosii, acestea fiind responsabile cu transportul oxigenului in tot corpul
 • Reduce din simptomele diabetului de tip 2, reducand din cantitatea de zahar din sange
 • Reduce pofta de mancare si de dulciuri
 • Prelungeste viata sanatoasa a inimii

Surse de L-carnitina :

 • Carnea de vita
 • Peste
 • Pui
 • Lapte

O dieta echilibrata ne asigura aportul zilnic de vitamine, minerale si nutrienti, insa recomand folosirea suplimentelor, in cure bine stabilite, in functie de necesarul fiecaruia si activitatea fizica.

Daca va decideti sa incepeti consumul de L-carnitina se recomanda sa o faceti inaintea antrenamentului de fitness, asa va asigurati ca o sa profitati de potentialul sau maxim, alaturi de exercitiile fizice. L-carnitina nu are efecte secundare, insa trebuie sa urmati instructiunile inscrise pe fiecare ambalaj al acesteia;

Iti pasa cu adevarat de corpul tau? Daca da, te asteptam la Urban Gym & Fitness, in locatia  noastra din Soseaua Salaj, nr 363, in cadrul celei mai moderne sali de fitness din sector 5.  Ti-am pregatit un intreg bar dedicat suplimentelor alimentare si o echipa de profesionisti in domeniu, pentru a-ti pune la dispozitie toate informatiile de care tu ai nevoie.