Antrenamentul HIIT

iulie 13, 2021by Urban Gym
HIIT-training.jpg

Acest tip de antrenament HIIT ( high intensity interval training- antrenament de interval de mare intensitate) consta intr- o combinatie de exercitii, executate intr-un mod rapid si intens, repetari multe si pauze inexistente. Antrenamente de tip HIIT sunt scurte si intense, avand eficienta mare, insa este nevoie de un corp bine pregatit, rezistenta si o foarte buna conditie fizica.La prima vedere arata simplu de executat, insa daca nu esti obisnuit cu efortul, antrenamentele cu greutatea propie pot reprezenta o dificultate. Pentru inceput, pana te obisnuiesti poti sta putin mai mult in pauze si sa folosesti ritmul care iti este potrivit.

  • Nivelul 1: 2 min pauza
  • Nivelul 2: 60 secunde pauza
  • Nivelul 3: 30 secunde pauza sau chiar deloc

In antrenamentele HIIT se pot introduce exercitii cu gantere, folosind greutatea propiului corp, exercitii executate cu ajutorul halterei sau al aparatelor.

Daca corpul este pregatit pentru astfel de sesiuni de antrenament tip HIIT, beneficiile nu vor intarzia sa apara. O sa capeti o sanatate cardiaca mai buna, abilitatile cardiorespiratorii evolueaza, rezistenta fizica si sensibilitatea la insulina se imbunatatesc . Te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, sa castigi rezistenta si forta. Pentru a te asigura ca totul decurge corect, achizitioneaza un ceas si urmareste timpul de executie, dar si cel in care stai in pauza.

Daca esti tentat sa incerci astfel de antrenamente, nu ezita sa te adresezi echipei Urban Fitness & Gym; chiar daca esti la inceput, exista variante de antrenamente tip HIIT si pentru incepatori, iar daca esti avansat, si vrei sa treci la nivelul urmator, gasim variante mai competitive antrenamentelor tale.

Exemplu de antrenament tip HIIT:

  • 10 sarituri de pe loc in inaltime
  • 10 ridicari de genunchi din pozitia de flotare
  • 10 genuflexiuni
  • 15 ridicari de genunchi din pozitia stand in picioare
  • 15 genuflexiuni
  • 20 de sarituri de pe loc in inaltime
  • 20 genuflexiuni

De 5 ori repetati circuitul de mai sus, pauza 1 min la sfarsitul fiecarui circuit. Pentru a complica lucrurile, alege sa lucrezi exercitiile cu o pereche de gantere de 3 sau 5 kg, acolo unde este posibil. Vrei si mai greu? Mareste numarul de repetari. In momentul in care consideri ca este prea greu si complicat, scazi numarul de repetari, insa nici rezultate nu or sa fie aceleasi.

Pentru o zi mai buna de maine, incepe azi sa faci miscare! Un corp aspectuos si sanatos, necesita munca si disciplina. Fa o incercare, nu ai nimic de pierdut. Ai de castigat, o forma mai buna!