Odihna

august 29, 2021by Geamanu Adriana
odihna.jpg

Importanta somnului de calitate

Odihna reprezinta un factor important in activitatile zilnice. Cu cat esti mai odihnit cu atat mai bine functioneaza mintea, dar si corpul, mai ales in sala de fitness. Recomandate sunt intre 7 si maxim 10 ore de somn pe noapte, pentru o recuperare musculara adecvata. Prioritatile zilnice trebuie sa fie: odihna, alimentatia echilibrata si execitiile fizice, pentru o viata sanatoasa si organizata.

Daca nu esti o persoana activa nu vei avea nevoie de atat de multe ore de somn, insa nici calitatea vietii nu o sa fie aceasi in comparatie cu cei activi. In momentul in care abordezi un stil de viata ordonat, corpul iti va cere odihna; fiind odihnit vei functiona la capacitate maxima atat la job cat si in sala de fitness. Inceputul este mai greu, insa cu timpul iti vei forma o rutina din obiceiuri sanatoase, iar oboseala va disparea subit.

Daca te gandesti ca intarirea masei musculara si reducerea tesutului adipos are loc in sala de fitness, te inseli. Aceste procese au loc in timpul somnului, dar si in urma unei diete structurate conform necesitatilor si consumului personal zilnic. Odihna si alimentatia recupereaza masa musculara si ajuta corpul sa functioneze in parametrii normali, pentru a da randament ulterior, in timpul activitatilor fizice. Odihna imbunatateste balanta hormonala si sanatatea psihica; ulterior totul o sa para mult mai limpede, ideile neincentand sa apara, la fel si sentimentul de bunastare.

In lipsa orelor de somn esti tentat sa mananci nesanatos, haotic, obicei ce va conduce la acumularea de strat adipos. Cum am mentionat mai sus acestea trei formeaza o legatura stransa: odihna, dieta, miscarea. Activitatea fizica zilnica imbunatateste calitatea somnului, iar somnul alaturi de o dieta bine pusa la punct recupereaza corpul pentru urmatoarea zi de miscare.

Lipsa somnului conduce la reactii negative, impulsuri necontrolate si o stare psihica instabila. Va luptati cu anumite decizii insa continua sa va fie grea solutionarea anumitor probleme? Dati-va o sansa, un somn de calitate va da nastere unei noi perspective asupra deciziilor ce urmeaza sa fie solutionate.

Te lupti cu problemele de sanatate si nu gasesti rezolvarea, iti este greu sa dai startul unei vieti mai organizate? Te asteptam la Urban Fitness & Gym, cea mai moderna sala de fitness din sectorul 5, pentru a te sustine in schimbarea in bine.

Ai grija de corpul tau!