Aspectul Skinny Fat

iunie 11, 2021by Urban Gym
aspectul-skinny-fat.jpg

Skinny Fat?

Aspectul de „skinny fat” este rezultatul antrenamentelor excesive de tip cardio, fara a alterna cu cele pentru tonifiere musculara. Vrei rezultate rapide si vizibile? Rezultatele obtinute dispar imediat sau nici macar nu apar, asimilezi la loc kg pierdute? Ceva este gresit…metoda de antrenament!

Multi oameni au impresia ca sunt sanatosi daca nu sunt supraponderali .O persoana care este “skinny fat”, in ciuda faptului ca se incadreaza ca si greutate corporala in parametrii normali, nu este neaparat si sanatoasa. Pentru a evita aparitia unor boli este necesara construirea masei musculare. Majoritatea au o greutate corporala normal, insa nivelul de colesterol mare, la fel si cel de „body fat”.  Cercetarile arata ca o persoana poate sa fie obeza din punct de vedere metabolic, la o greutate corporala normala, ceea ce inseamna ca nu sunt supraponderale conform standardelor medicale, dar sufera de acelasi complicatii metabolice ca obezii: rezistenta la insulina, nivelul de colesterol mare, hipertensiune arteriala. Acest aspect este sustinut de o cantitate marita de grasime viscerala, care este asociata cu multe boli si o moarte timpurie.

Nu toate persoanele cu o masa musculara mai mica au anomalii metabolice, insa este bine de retinut aspectul urmator: dezvoltarea, tonifirea si mentinerea masei musculare este foarte importanta pentru sanatate si aspectul fizic.

Antrenamentele prelungite de tip cardio fac ca masa musculara sa fie intr-un procentaj mai mic comparativ cu grasimea corporala. Noi avem mare nevoie de masa activa, masa musculara. Aceasta sustine intreg scheletele osos, facand ca durerile de spate, genunchi, etc sa dispara, dar totodata, ajuta la topirea grasimii corporale.

Mergi la sala de ceva vreme, folosesti banda regulat, insa aspectul fizic lasa de dorit? Ai nevoie de o remodelare corporala?

Exercitiile tip fitness sunt solutia problemei tale.

Te-ai saturat de problemele musculare? Combina exercitiile cardio cu cele de forta.

Profita la maxim de aparate si nu te lasa intimidat de ele. Aparatele si greutatile pe care le poti manevra cu usurinta, efectuand minim 15 repetari pe serie sustin si dezvolta masa activa, masa musculara.

Cele mai eficiente antrenamente sunt cele cu greutati care la final se incheie cu un antrenament tip cardio.

Cum combinam aceste antrenamente in functie de necesitatea fiecaruia sau de grupa musculara vizata?

Daca timpul nu este prea indulgent, nu renunta! Poti programa antrenamentele tip cardio intr-o zi sau intr-o anume perioada a zilei, iar cel de tip fitness/forta in cu totul alta zi. Cei mai norocosi se pot bucura de ambele antrenamente in cadrul acelasi sedinte. Intensitatea exercitiilor este foarte importanta, degeaba iti pierzi multe ore in sala de fitness, daca nu executi ce este important cu adevarat.

Alege greutatile si exercitiile care ti se potrivesc, sub atenta supraveghere a antrenorilor, greutati necesare tipului de antrenament si rezultatului dorit.

Indiferent de program sau prioritati, aloca minim 3 ore pe saptamana corpului tau. Antreneaza-te , incepe prin a prelungi timpul alocat exercitiilor tip fitness. Nu exagera, nu pleca dintr-o extrema in alta.

Daca timpul reprezinta o problema si treci printr-o perioada aglomerata, noi venim cu solutia, aproape de casa ta! Te asteptam la Urban Fitness & Gym, sala de fitness amplasata in sector 5, pe Sos. Salaj, nr 363.