Ce sunt indreptarile?

februarie 15, 2021by Geamanu Adriana
Ce-sunt-indreptarile.jpg

Indreptarile sunt un exercitiu de baza in antrenamentul muschilor spatelui. Executia acestora solicita intreg corpul, atat muschii coapselor, bicepsului femural, muschiul fesier mare cat si cei asociati , partea lombara, dar si celelalte grupe musculare ale spatelui, antebratele. oferind multe beneficii fizice dar si pentru sanatate.

Recomand executia acestui exercitiu si introducerea sa in planurile fiecaruia de antrenament, deoarece ajuta la imbunatirea conditiei fizice, precum si la atenuarea durerilor de spate.

Insa acest exercitiu trebuie executat corect si in siguranta, fara a exagera cu greutatile pe bara.

Pentru o buna executie  asezati bara pe sol, pozitionandu-va in fata ei, cu tibiile aproape de ea; talpile paralele, picioarele la latimea umerilor; aplecati-va usor in fata cu spatele drept, genunchii usor indoiti, apucand in mod egal cu mainile de bara, palmele orientate in jos. Priza mainilor pe bara trebuie facuta imediat in exteriorul pozitiei picioarelor de langa bara. Dupa ce v- ati asigurat prinderea mainilor pe bara, spatele drept si genunchii indoiti, ridicati usor si controlati bara de pe sol, revenind in pozitia initiala de drepti. Bratele raman blocate, nu incercati sa trageti bara din brate! Palmele le folosim pentru priza si atat. Inspirati si expirati, nu uitati acest aspect important!

Executati aceasta miscare cu o greutate  care va permite un numar de 12 repetari pe serie. Spatele o sa va multumeasca mai tarziu!

Beneficiile acestui exercitiu sunt multiple, ca de exemplu:

  • Executate corect previn accidentarile spatelui si chiar anumite tipuri de hernie.
  • Nu necesita un echipament sofisticat ( o bara si doua discuri)
  • Imbunatatesc conditia fizica
  • Ajuta la postura corecta a corpului
  • Sporeste arderea grasimilior
  • Solicita multe grupe musculare

Chiar daca metoda corecta de executie a indreptatrilor necesita timp, efortul depus se va merita pe deplin, rezultatele obtinute fiind incomparabile.Te asteptam la Urban Fitness & Gym, pentru si mai multe sfaturi privind planul tau de antrenament si executia corecta a exercitiilor.

Ai grija de corpul tau, este singurul accesoriu de care te folosesti toata viata!