Copii si mersul la sala de fitness

august 29, 2021by Geamanu Adriana
fitness-pentru-copii.jpg

Fitness-ul este important pentru oricine, ultimele cercetari demonstrand ca antrenamentele in sala de fitness sunt benefice tuturor, inclusiv copiilor. Este recomandat ca acestia sa fie activi fizic, sa isi imbunatateasca conditia fizica si activitatea zilnica. Care este insa varsta potrivita pentru a aduce copilul la sala?

Copilul incepe sa desfasoare activitati zilnice incepand cu varsta de 15 luni, atunci cand incepe sa mearga. Cele mai importante sunt miscarile naturale precum: mers, alergat, sarituri, aruncari si rostogoliri. Dorinta pentru miscare si sport trebuie sa fie inspirata de catre parinti, cel mai indicat fiind sa faceti impreuna miscare.

Copilul trebuie sa fie pregatit treptat pentru desfasurarea antrenamentelor in sala de fitness; initial se vor executa exercitii ce implica folosirea greutatii corporale, miscari simple si de mobilitate, pentru ca mai apoi sa se introduca exercitii mai complexe.

Varsta potrivita este cea care permite antrenorului sau supraveghetorului sa se inteleaga cu el; copilul trebuie sa perceapa mesajul pentru a desfasura antrenamentul si totodata sa fie disciplinat, pentru a evita anumite pericole. Copilul trebuie sa se concentreze si sa urmeze instructiunile antrenorului, sa efectueze intr-un mod corect si disciplinat miscarile exemplificate. La fel ca si in cazul adultilor, si celor mici le este recomandat un minim de 60 de minute de activitate zilnica intensa. Avand in vedere restrictiile ce au trecut si ” urmele” pe care le-au lasat, categoric, parintii trebuie sa aiba si mai atent grija de sanatatea copiilor.

Viata copilul dumneavoastra se va imbunatatii vizibil:

  • Pierderea kg in plus- risc redus de a deveni supraponderali
  • Mult mai sociabil si vesel
  • Sporirea sanatatii pe tremen lung si a sistemului imunitar
  • Prevenirea accidentarilor
  • Imbunatatirea performantelor sportive
  • Disciplina si educatie

Antrenamentele pentru cei mici trebuie sa fie o joaca si o placere pentru ca acestia sa se indragosteasca de sport, sa se simta minunat, atat fizic cat si psihic. In acest mod ei isi pot descarca energia acumulata, avand in acelasi timp o autoregenerare foarte rapida a corpului, in comparatie cu un adult. Exista efecte pozitive si in dezvoltarea mintii, nu doar in cea fizica: astfel copii care fac sport sunt mult mai sociabili si au o capacitate de concentrare si o memorie mult mai buna. Mergand in sala de fitness vor invata de ce este corpul lor capabil sa faca, de aceea au nevoie de un indrumator corespunzator. Activitatea in sala de fitness este o alternativa buna la activitatile pe care le au sau nu cei mici. Lucrul cu cei mici este mai dificil, insa atunci cand regulile le sunt prezentate in mod corect, cu siguranta vor intelege ce au de facut. Activitatile sportive ale copilului trebuie sa fie o placere, nu o pedeapsa sau o rutina zilnica anosta.

Unui copil care nu face sport de mic i se va parea mult mai greu, ca adult, sa faca loc in rutina zilnica unei astfel de activitati. Asa ca fii eroul copilului tau, ofera-i un exemplu bun si faceti impreuna miscare. Va asteptam la Urban Fitness & Gym, in cel modern centru de fitness din sector 5, cu o gama variata de servicii, pentru tine si micutul tau.