Imbunatateste-ti postura corpului cu ajutorul echipamentelor de fitness

august 29, 2021by Geamanu Adriana
postura-corpului.jpg

Daca te afunzi in scaunul de birou, nu numai ca vei arata ca un lenes, treptat vei deveni unul. Modul in care stai asezat iti poate influenta- negativ sau pozitiv- performantele profesionale. O postura verticala ii ajuta pe oameni sa creada ca domina situatia si au succes, ceea ce le imbunateste capacitatea de a se relaxa si de a se concentra asupra problemelor. O postura dreapta este data de structura musculara.

Imbunatateste-ti pozitia cu ajutorul exercitiilor pentru trenul inferior,si totodata vei scapa si de durerile musculare. Pentru rezultate eficiente combina exercitiile de forta cu cele de cardio. Efectuand antrenamentele cardio impreuna cu cele de forta, expertii de la Universitatea din California, Santa Cruz, demonstreaza diminuarea durerilor musculare, iar dupa 4 saptamani disparitia lor totala. Aceasta metoda accelereaza refacerea musculara; mareste intensitatea pana atingi un ritm viguros, apoi treci la exercitiile cu greutati. Foloseste greutatile si aparatele puse la dispozitie in sala de fitness, profita la maxim de ele, nu te sfii. Foloseste greutati care iti permit executarea a minimum 12 repetari pe serie.

Echipamentele din sala de fitness par grele avand multi scripeti, manere si cabluri care la prima vedere sunt usor intimidante. Cei experimentati in lumea salilor de fitness, fac ca aceste echipamente sa para usor de folosit.

Insa prima regula este urmatoarea: aparatele cu scripeti sunt mult mai usor de utilizat decat greutatile libere precum gantere si haltere.

Aparatele sunt structurate in functie de firma care le produce, avand insa la baza aceleasi principii; citeste instructiunile de pe respectivul aparat, insa nu ezita sa ceri sfaturi celor avizati in acest domeniu. Important este sa le setezi in functie de inaltimea corpului, aparatele fiind reglabile si facute sa se adapteze conformatiei fiecaruia. Acum, ca aparatul este setat corespunzator inaltimii persoanei care urmeaza sa il foloseasca, al doilea pas consta in alegerea unei greutati favorabile executarii a minimum 10 repetari pe serie. Pentru urmatoarele serii, greutatea se poate creste din aproape in aproape. Alte aspecte importante de care trebuie sa tineti cont sunt: controlul miscarilor, respiratia, utilizarea in mod adecvat a aparatelor fara sa trantiti sau bruscati si ritmul executiei repetarilor in timpul exercitiului.

Cel mai uzual aparat in sala de fitness, in desfasurarea antrenamentelor pentru coapse, este presa pentru picioare. Acest aparat vizeaza in mod special zona fesierilor, coapselor, a bicepsului femural, intr-o maniera mult mai controlata, in comparatie cu executia fandarilor sau genuflexiunilor. Astfel este necesara adoptarea unei game variate de exercitii.

Pentru utilizarea presei, asezati-va in mod corect pe scaunul aparatului si pozitionati talpile pe placa special conceputa, departate la nivelul umerilor. Trebuie sa aveti o pozitie confortabila, in timpul miscarii tineti talpile pe placa, insa apasati mai mult pe calcaie. Pozitia de start este cu genunchii indoiti, iar finishul este in momentul in care indreptati aproape de tot genunchii. Atentie la reglarea scaunului pentru a permite un unghi cat mai confortabil pentru spate.

Cele mai bune sfaturi cu privire la utilizarea corecta a echipamentelor de fitness si desfasurarea antrenamentelor, le vei gasi la persoanele avizate. De aceea te asteptam in locatia noastra de pe Soseaua Salaj, nr. 363, sector 5, Bucuresti, unde echipa Urban Gym te va ghida pas cu pas pentru ca tu sa iti atingi potentialul maxim.