Importanta antrenarii muschilor spatelui

decembrie 8, 2020by Geamanu Adriana
Importanta-antrenarii-muschilor-spatelui.jpg

Muschii spatelui ofera o postura corecta, dreapta, antrenarea lor avand o deosebita importanta in evitarea unor probleme ale coloanei vertebrale.

Cariera, ritmul vietii alert si mult prea plin, statul pe scaun timp indelungat sau din contra, prea mult in picioare, creeaza probleme de postura, semnalate prin dureri groaznice de spate, ulterior de solduri, genunchi si picioare.

Cand stabilim un plan de antrenament este important sa antrenam toti muschii, indiferent ca punem mai mult focus pe muschii fesieri sau coapse. Pe langa faptul ca muschii sunt contectati intre ei si “se ajuta unul pe celalalt”, muschii spatelui  sunt o grupa mare si importanta, astfel ne asiguram ca in timpul antrenamentului consumam cu siguranta numarul de calorii propus, avand ca bonus o postura corecta, iar in timp ajutam la eliminarea durerilor groaznice.

Nu folositi greutati mari, importanta este executia corecta a exercitiului. Sportul este medicina, daca il folosesti cu rabdare insotita de stiinta. Tehnica este cheia intr-un antrenament bun si corect. Asigura-te ca antrenezi fiecare grupa o data pe saptamana, pe langa celelalte tinta.

Cea mai mare grupa din trenul superior este compusa astfel :

  • Spate superior – zona dintre omoplati si ce se afla deasupra
  • Spate lateral- marele dorsal
  • Spate inferior (mijlocul) – partea lombara

Tonifierea si intarirea muschilor spatelui va fereste de viitoare accidentari sau dureri.

Mai jos am sa va exemplific un scurt antrenament pentru muschii spatelui, cu 3 exercitii principale :


1. Ramat cu gantera

Sprijiniti genunchiul si bratul drept pe o banca cu plan orizontal, piciorul opus pe sol bine ancorat iar bratul aceluiasi picior perpendicular cu solul tinand in mana o greutate ( adaptata nevoilor fiecaruia) astfel sa puteti sa trageti de cot in sus bratul urca pe langa corp. Mentineti tot timpul spatele drept.

La finalul executarii a 12 repetari schimbati partea.

3 serii x 12 repetari


Tractiuni la scripete

2. Tractiuni la scripete

La aparatul pentru tractiuni prindeti bara dreapta din capetele laterale, asezati-va usor pe bancuta, cu genunchii fixati sub suportul de deasupra coapselor. Intindeti bratele dupa bara ca mai apoi sa trageti de greutate inspre partea superioara a pectoralilor. Trageti de coate in jos si mentineti spatele drept, fundul inapoi si pieptul sus.

3 serii x 12 repetari


Indreptari cu haltera

3. Indreptari cu haltera

Un exercitiu complex deoarece implica toti muschii spatelui.
ATENTIE! Folositi o greutate foarte mica pentru aceste exercitiu!
Picioarele apropiate de bara, departate la nivelul umerilor, talpile paralele, prindeti cu mainile de bara usor in exteriorul picioarelor (va aflati intr- o usoara semigenuflexiune), mentineti spatele drept, genunchii usor indoiti, pieptul sus, fundul inapoi, trageti de bara pe langa corp in sus; bratele raman drepte, nu le indoiti!
Este un exercitiu benefic pentru muschii spatelui, vizand chiar zona coapselor, fesierilor si a bicepsului femoral, mai exact zona unde se depune cea mai multa celulita.

3 serii x 12 repetari


La „Urban Fitness & Gym” gasiti indrumarea corecta. Va punem la dispozitie o gama larga de exercitii pentru spate, adaptate nevoilor fiecaruia.

Fitness-ul este pentru oricine, oricand. Evita problemele de sanatate prin miscare si ca bonus,  primesti un aspect fizic placut si armonios!