Mergi la sala la orice varsta!

decembrie 8, 2020by Geamanu Adriana
Mergi-la-sala-la-orice-varsta.jpg

Pana la ce varsta pot face sport ?

Sportul este pentru toata lumea, indiferent de varsta sau probleme! Nu exista problema mai mare ca sedentarismul, atrofierea musculara, durerile de spate si de articulatii!

Nu exista o limita de varsta impusa de doctor, asa ca nu folosi varsta ca pe o scuza! S-a dovedit stiintific ca miscarea ajuta in problemele de santate, oferindu-ne o stare de bine.  Niciodata nu esti prea in varsta sau iesit din forma ca iti incepi rutina in fitness! Facand miscare te mentii in forma, sanatos si cu o postura corecta.

Antrenamentele aerobe sunt principala cale prin care iti poti proteja corpul impotriva ravagiilor imbatranirii; sunt considerate o metoda eficienta, deoarece iti pun la treaba si inima, mentin nivelul de colesterol in limite normale si tin in frau si tensiunea arteriala. Exista nenumarate studii privind beneficiile antrenamentelor aerobe.

La fel de benefice si eficiente sunt si antrenamentele cu greutati.  Cu cat inaintam in varsta incepem sa pierdem masa musculara, aceasta fiind explicatia pentru care incepem sa devenim din ce in ce mai putin flexibili. Antrenamentele de forta te ajuta sa iti pastrezi mare parte din putere si flexibilitate.

Ambele tipuri de antrenamente sunt esentiale pentru un viitor lipsit de dureri. Puterea este un aspect cheie in toate sporturile. Sprinterii, alergatorii si multi alti sportivi au nevoie de putere, ca sa se propulseze rapid de pe loc. Insa chiar si cealalta categorie de persoane, cei care nu practica sport, au nevoie de putere pentru a evita problemele de sanatate care vin o data cu varsta. Trebuie sa traim frumos si sa ne bucuram de anumite placeri ale vietii, sa putem alerga in parc, sa ne putem plimba sau urca scarile etc. Aceste activitati necesita forta musculara si echilibru.

Vedem la tot pasul semne ale imbatranirii, acestea putand fi observate foarte usor, dupa simplul fel in care oamenii merg. Datorita pierderii flexibilitatii, echilibrului si tonusului muscular multe persoane ajung sa faca pasii din ce in ce mai mici, si intr-un mod tot mai greoi. Isi pierd capacitatile corpului si increderea in sine datorita lipsei fortei musculare. De altfel, se intampla des acest lucru si la persoanele mai tinere,  datorita statului pe scaun timp indelungat, datorita unei boli, accident sau pur simplu datorita locului de munca. Muschii devin tot mai slabiti, cu cat suntem mai sedentari sau inaintam in varsta, si din acest motiv durerile devin tot mai frecvente, fie ca este vorba de dureri de spate, picioare sau ceafa.

Important este si sa scapi de excesul de grasime din organism. Odata instalat sedentarismul, gasimea incepe sa se acumuleze. E un proces obisnuit. Grasimea e mai usoara decat muschii si din acest motiv esti tentat sa crezi ca nu iei in greutate. Nu te raporta la cantar. Mai bine priveste-te in oglinda.

Este important sa antrenam spatele si coapsele, acestea fiind doua grupe mari si astfel ne asiguram ca oferim corpului echilibrul necesar. Ai nevoie de varietate in antrenament, ca sa iti asiguri longevitatea in sala de sport si sa nu intervina monotonia. Asadar testeaza exercitii, invata, surprinde corpul si asculta sfaturile celor experimentati.

Nu exista o varsta ideala pentru a incepe, insa in cazul copiilor si a adultilor cu probleme este nevoie de o supraveghere atenta, din partea unei persoane atestate in domeniul fitnessului.

Ai grija de corpul tau, invata sa executi cat mai corect exercitiile si astfel vei obtine un corp perfect, la orice varsta! La Urban Gym & Fitness iti punem la dispozitie planuri de antrenament bine structurate in functie de nevoile tale!

Te asteptam la cea mai moderna si curata sala de fitness din sectorul 5!

Viata dupa 55 de ani la unele persoane arata asa!!!

Nu trebuie ca toata lumea sa faca performanta insa oricine se poate bucura de un fizic armonios si sanatos!

Mergi la sala!