Sportul si hidratarea

octombrie 30, 2020by Geamanu Adriana
hidratarea-si-sportul.jpg

Hidratarea  

Hidratarea este foarte importanta!

Apa face parte din organismul nostru, reprezentand aproximativ 60%  din greutatea corpului, asadar avem nevoie de apa pentru a functiona corect. Lipsa acesteia afecteaza sanatatea, performanta, somnul, recuperarea, concentrarea psihica dar si sanatatea articulatiilor.

Ce se intampla atunci cand nu bem apa?

Santatea rinichilor este afectata

Functia renala este influentata, iar eliminarea reziduurilor din organismul fiecaruia este ingreunata.

La fel ca in cazului oricarui organ, rinichii pot fi stresati atunci cand suntem deshidratati. Consumul regulat si corect de apa, ajuta rinichii sa functioneze normal, eliminand  toxinele si alti compusi nocivi din organism.

Daca sunteti deshidratat, atunci functia renala va suferi imediat, ceea ce va duce la acumularea “pietrelor” la rinichi.

Tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala creste atunci cand nu este atins nivelul optim de hidratare. Nu trebuie prea multe explicatii despre o tensiune arteriala mare, asadar evitati complicatiile, asigurand organismului un volum adecvat de fluide; acestea sunt esentiale pentru o buna functionare a inimii si pastrarea unei tensiunii arteriale corecte.

Performanta sportiva

Deshidratarea incetineste procesul de slabire, acumularea de masa musculara, si provoaca un nivel scazut de energie, reducand astfel performanta fizica din sala de sport cu pana la 20%. Corpul nu mai are abilitatea de a transporta substantele nutritive acolo unde este nevoie. Antrenamentul devine deficitar, intensitatea generala fiind redusa si nu veti da acelasi randament, ca in cazul unei hidratari corecte.

Sunt sigura ca ati avut momente, in timpul antrenamentului, cand v-ati simtit letargic; acest lucru se poate datora deshidratarii, apa fiind esentiala pentru vitalizarea corpului.

Ingreunarea reducerii stratului adipos.

Atunci cand esti hidratat, corpul are energia necesara pentru a arde mai multe calorii.

Un pahar de apa rece ii va da corpului de lucru, fiind nevoit sa pastreze temperatura centrala si ii va da un nou impuls termogenezei.

Se spune adesea, ca cel mai simplu mod de a arde grasimile este sa bei mai multa apa. Cresterea aportului de apa va imbunatati rata de satietate, ceea ce inseamna ca pofta si senzatia de foame in general, se va diminua.

Un corp fara „retentie de apa”

Ironic insa, atunci cand nu consumam suficienta apa, corpul retine mai mult sodiu, ducand astfel la retentia de apa, aspectul pufos al pielii. A avea un flux constant de apa in corp, ajuta la eliminarea retentiei si la echilibrarea nivelului de sodiu din organism.

Recuperarea

Consumand apa regulat ajutam corpul in transportul nutrientilor, la sanatatea generala a intestinului dar si a articulatiilor. Intr-o stare de deshidratare, intestinul subtire nu poate prelucra alimentele corect, prin urmare nu poate asimila nutrienti, digestia fiind ingreunata, ducand la constipatie.

Acest lucru va afecta capacitatea de recuperare si performanta in sala de fitness, indiferent de obiectivul dumneavoastra.

Cum fac sa scap de celulita sau de febra musculara ? Totul se rezolva cu un pahar de apa, hidrateaza-te !

Ai nevoie de sfaturi sau indrumare care sa te ajute in mersul la sala?

Te asteptam la Urban Fitness & Gym, cea mai noua si moderna sala de fitness din sectorul 5 al capitalei, unde o intreaga echipa de profesionisti in domeniul fitnessului si nutritiei, iti sta la dispozitie cu toate informatiile de care ai nevoie pentru un stil de viata sanatos.