Un sistem imunitar de FIER!

octombrie 23, 2020by Geamanu Adriana
sistem-imunitar-de-fier-sala-fitness-urban-gym.jpg

Imunitatea reprezinta capacitatea organismului de a se apara de agentii patogeni, precum virusuri, bacterii, paraziti si toxine. Sistemul imunitar are un rol vital, el asigurandu-ne protectia impotriva tuturor acestor agresori.

Activitățile sportive, alături de o dietă bine pusă la punct, un stil de viață sănătos,  contribuie într-un mod eficient la dezvoltarea unui sistem imunitar de fier, pregatit oricând să lupte împotriva infecțiilor.

Sistemul imunitar este intretinut de factori precum:

  • Activitate fizica regulata
  • 7-8 ore de somn pe noapte
  • Dieta echilibrata
  • Tensiunea arteriala in limite ( aceasta se tine sub control tot prin miscare si dieta)
  • Igiena
  • Consumarea cantitatilor moderate de alcool

Este dovedit științific că activitatea fizică ajută la :

  • Eliminarea bacteriilor din plamani si caile respiratorii, acest lucru reducand sansele de raceala, gripa sau alta boala.
  • Exercitiile fizice determina modificarea anticorpilor si a celulelor albe din sange (acestea sunt celule care lupta impotriva bolilor), datorita activitatilor fizice, celulele incep sa circule mai rapid, astfel pot detecta din timp bolile.
  • Cresterea temperaturii corpului pe moment, imediat dupa efort, impedica dezvoltarea bacteriilor. Aceasta crestere a temperaturii ajuta organismul sa lupte mai bine cu infectiile.
  • Exercitiile fizice incetinesc eliberarea hormonilor de stres; fiind stresati ne cresc si sansele de imbolnavire.

O imunitate scazuta expune corpul la multe infectii, inflamatii, deteriorarea celulelor, tumori si alte probleme. Spre exemplu, majoritatea persoanelor racesc, insa durata si intensitatea perioadelor de raceala difera, datorita modului in care corpul fiecaruia reactioneaza. Un sistem imunitar puternic ne tine departe de complicatii.

Miscarea si dieta joaca un rol important in viata fiecaruia, contribuind la o stare generala de sanatate si bine. In orice trebuie sa existe o balanta si armonie, suntem datori sa ne dezvoltam pe toate planurile, sa ne cunoastem mai bine si sa formam un echilibru, ce nu poate fi influentat usor.

Suntem siguri ca ai nevoie de o dieta bine pusa la punct si miscare specifica grupelor musculare, varstei si necesitatilor zilnice, iar pentru ca noi ne gandim mereu la tine, te asteptam la Urban Fitness & Gym, cea mai moderna sala de fitness din sector 5, pentru a te ajuta sa iti construiesti un sistem imunitar de FIER prin „Programe Personalizate de Nutritie si Antrenament!”