Zona abdominala

martie 17, 2021by Urban Gym
Zona-abdominala.jpg

Muschiul abdominal este partea centrala a corpului uman, situat intre cutia toracica si pelvis.

In interiorul abdomenului se afla o mare parte din organe, inclusiv sistemul digestiv.

Peretele abdominal se imparte in perete posterior, lateral si anterior, sau, mai pe scurt, abdomen superior si inferior.

Antrenarea muschilor abdomenului este importanta, deoarece astfel se evita formarea unor hernii omblilicale sau abdominale,si mentinerea unei posture corecte a corpului, abdomenul fiind grupa antagonista,impreuna cu muschii spatelui, acestia sustinandu-se reciproc. Construirea fortei partii abodominale ajuta la o respiratie buna, postura dreapta, stabilitate si echilibru, sustinerea coloanei vertebrale. Primul gand atunci cand spunem “ abdomen” este cel de “ six packs”, insa aici intervine si utilitatea acestor muschi, nu doar esteticul atragator.

Fiind partea centrala a corpului, abdomenul leaga trenul superior de cel inferior, ajutand astfel la mobilitate, alergare, rasuciri, precum si in alte activitati zilnice; importanta lui este mult mai mare decat ne-am gandit vreodata! Un abdomen puternic si sanatos te ajuta in multe activitati, dand corpului tau o postura armonioasa si frumoasa.

Datorita unor dezchilibre hormonale, indiferent ca este vorba de partea masculina sau feminina, unele persoane stocheaza, intr-un mod alarmant ,grasime in aceasta parte a corpului. Astfel antrenarea acestor muschi este mai dificila si ei sunt evitati in antrenamentele zilnice.

Abdomenul se antreneaza in sala de fitness, iar pentru un abdomen sculptat si tonifiat, exercitiile fizice trebuiesc combinate cu o alimentatie echilibrata. Asadar, mare atentie la alimentele pe care le consumati, evitati grasimile, carbohidratii nocivi si zaharurile! O dieta stricta, dar totusi complexa, ajuta tractul digestiv, evitand balonarea si ingreunarea intregului organism; un abdomen sanatos inseamna si foarte multa energie. Totodata si stresul influenteaza in mod direct abdomenul, fiind considerat cel de al doilea creier uman. Echilibreaza-te, ofera-ti timp liber pentru a te relaxa si a-ti aduce corpul, mintea si spiritul pe aceeasi linie de plutire.

Ai grija de tine, iar abdomenul o sa fie considerat oglinda corpului tau! Cu o dieta bine pusa la punct, exercitii specifice, atat pentru zona abdominala, cat si a intregului corp, vei obtine rezultatele dorite!

Vestea buna este ca indeplinirea tuturor regulilor mentionate mai sus pentru tonifierea si intarirea musculaturii abdominale iti va ajuta stomacul sa para mai plat imediat, iar in timp grasimea de pe burta va incepe sa dispara.

Tu cum iti tonifici abdomenul?

Te asteptam la Urban Fitness & Gym, cea mai moderna sala de fitness din sector 5, pentru a te ajuta sa obtii silueta mult visata, prin programe personalizate de nutritie si antrenament.